Telefonisch boeken:
Nationale Theaterkassa
Telefonisch 7 dagen per week bereikbaar
ma t/m zo van 13.00-18.00 uur

0900-9203 (45cpm)

Telefonisch boeken:

0900-9203 (45cpm)

Volg ons op social media
en mis niets:

Johanna ter Steege

Johanna ter Steege

Stefan de Walle

Stefan de Walle

Laus Steenbeeke

Laus Steenbeeke

Roosmarijn Luyten

Roosmarijn Luyten

Lucretia van der Vloot

Lucretia van der Vloot

Rabbi Jallo

Rabbi Jallo

Wietse stuiver

Wietse Stuiver

Roleyen Tielman

Roleyen Tielman

Giulia Radulescu

Giulia Radulescu

Johanna ter Steege

Johanna ter Steege

Johanna ter Steege (Notter, 10 mei 1961)

Johanna ter Steege heeft in binnen- als buitenland veel succes als actrice. Voor haar eerste film Spoorloos (1989) wint ze een Felix Award in Berlijn. Ze is onder andere te zien in Vincent & Theo van Robert Altman, Sweet Emma en Dear Böbe van István Szabó (genomineerd voor Beste Actrice op het internationaal filmfestival van Berlijn). Voor haar rol in de film Tot ziens van Heddy Honigmann wint Johanna op het Filmfestival van Locarno de award voor Beste Actrice.

Verder speelt ze in Paradise Road van Bruce Beresford en J’entends plus la guitare van Philiip Garrel, die op het Filmfestival van Venetië de Gouden Leeuw ontvangt voor Beste Film. Inmiddels heeft Johanna met meerdere grote namen uit de internationale filmwereld samengewerkt, waaronder Glenn Close, Frances McDormand, Cate Blanchett, Gary Oldman, Tim Roth en Klaus Maria Brandauer.

Johanna studeert aan de Academie voor Drama en Kunst in Kampen. Vervolgens doorloopt zij met succes de toneelschool in Arnhem, nu ArtEZ genaamd. Tijdens haar opleiding richt zij samen met een aantal medestudenten en Theu Boermans de succesvolle theatergroep De Trust op.

In het theater is Johanna zowel in Londen als in Washington te zien in Lulu, een productie van het Almeida Theatre. In Nederland speelt ze o.a. in De Vader en De Waarheid van Florian Zeller met o.a. Huub Stapel, Anne Wil Blankers en Hans Croiset.

In Nederlandse speelfilms is Johanna onder andere te zien in Guernsey van Nanouk Leopold, Tot ziens van Heddy Honigmann, Achtste groepers huilen niet van Dennis Bots en de succesvolle film De Beentjes van Sint Hildegard met Herman Finkers, die inmiddels door vijf miljoen mensen is bekeken.

In theaterseizoen 2021-2022 is Johanna te zien in het theaterstuk Het Oog van de Storm (Florian Zeller) met o.a. Anne Wil Blankers en Hans Croiset. In 2022 speelt Johanna Hanna in de reprise van Hanna van Hendrik. In totaal bezoeken meer dan 100.000 bezoekers het theaterspektakel Hanna van Hendrik (2019 en 2022).

Op 30 mei 2022 gaat de documentaire ‘Zo doo wiejleu dat’, een eeuw Twente in beeld in première. Johanna maakt deze film samen met Erik Willems en André Oude Weernink. Deze film vertelt het verhaal over een eeuw Twente en is samengesteld uit filmbeelden overal vandaan.

Ondertussen is Johanna druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw theaterspektakel geïnspireerd door de april/mei staking in 1943 in Hengelo. De première is gepland op 29 april 2023 op Vliegveld Twenthe.

Stefan de Walle

Stefan de Walle

Biografie Stefan de Walle

Stefan de Walle (1965) studeert in 1989 af aan de Arnhemse Toneelschool en begint zijn carrière bij het RO Theater in Rotterdam. Hier speelt hij in meer dan dertig voorstellingen, waaronder Nachtasiel van Maxim Gorki. Deze voorstelling wordt een groot internationaal succes met veelbesproken optredens tijdens het Edinburgh International Festival (1999) en de Wiener Festwochen (2000). Veelbesproken is ook zijn rol van Prior in Angels in America. Hij wordt hiervoor genomineerd voor de Louis d’Or en wint de Rotterdam Award.

In seizoen 2001-2002 maakt Stefan de overstap naar het Nationale Toneel (vanaf 2017 Het Nationale Theater genaamd) in Den Haag, waaraan hij tot op heden vast verbonden is.
Hier speelt hij hoofdrollen in voorstellingen als Cyrano de Bergerac, Maria Stuart, De Graaf van Monte Christo, een memorabele solovoorstelling Glenn Gould, Kopenhagen, De Kersentuin, de theatermarathon Faust I&II, Midzomernachtdroom, Speeldrift, Het Stenen Bruidsbed, De Zender, Jeanne d’Arc, We zijn hier voor Robbie, geschreven door Maria Goos, Onze straat van regisseur Daria Bukvic en The Children van Eric de Vroedt. . Ook speelt hij een heftige rol in Vrijdag en ontroerde in de solovoorstelling Op een mooie Pinksterdag.
Voor zijn vertolking van Cyrano, de Bergerac wordt Stefan wederom genomineerd voor een Louis d’Or. In 2010 wint hij de Arlecchino, de toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol, voor zijn rol van Lopachin in De Kersentuin. Drie jaar later ontvangt hij deze prijs opnieuw, nu voor zijn rol in Speeldrift.

Het grote publiek leert Stefan kennen door zijn rol van zoon Kees in de televisieserie Flodder en later de film Flodder 3. Maar hij doet meer televisie- en filmwerk. Stefan speelt de hoofdrol in films als MONGO, De Marathon, Held, Witte Vis en De Vogelaar. Voor de rol van Gerard in de veelgeprezen film De Marathon wordt hij in 2013 genomineerd voor een Rembrandt Award Beste Acteur en de Gouden Kalf Beste Acteur. Daarnaast is hij te zien in speelfilms als Dorst, Het leven is vurrukkulluk, Dummie de Mummie 3, Oorlogsgeheimen, Doodslag, Majesteit, Iep! en Terug naar de kust.

Tussen 2002-2020 is Stefan te zien in het improvisatieprogramma De Vloer op en De Vloer op jr. Ook speelt hij op televisie onder meer de rol van Dries van Agt in de serie Beatrix, Oranje onder vuur, Export Baby, Nieuwe Buren, Volgens Robert, Flikken Maastricht, Waltz, Koppels, Unit13 en Zwarte Sneeuw. Sinds 2011 is hij jaarlijks te zien als Nederlands bekendste kindervriend in o.a. het Sinterklaasjournaal, de intocht van Sinterklaas en diverse TV-programma’s en TV-shows.

Stefan is als voice-over te horen in de documentaires Maxima, de pleitbezorger en Aapje Aram, beide van de NTR.
Naast acteren geeft Stefan ook les aan studenten van Codarts Rotterdam en De Nederlandse Acteursopleiding.
Hij speelt in het speciale HNT speelt altijd programma een muzikale voorstelling met zijn zoons Moos en Billy de Walle: Dierenverhalen van De Walle. Waar ook een podcast van is gemaakt.
Stefan speelt de hoofdrol, naast Henry van Loon, in de NPO3 komedieserie Niks te melden, gebaseerd op de succesvolle Australische serie No Activity. Hij is te zien in de online rechtzaak Schuld of Onschuld – Droommoord van Hummelinck Stuurman. En in 2021 zal de nieuwe speelfilm van Ben Sombogaart My best friend Anne Frank in première gaan. Hierin speelt hij de vader van Anne Frank (gespeeld door Aiko Beemsterboer), Otto Frank.

In 2022 speelt Stefan de rol van Hendrik in het theaterspektakel Hanna van Hendrik. Op tv zien we Stefan in 2022 in de hitserie Tweede Hans bij omroep Max.

QUOTES:
Volkskrant – Bart Koetsenruijter:
“Het wordt niet gezegd, maar je ziet de gedachten door zijn hoofd spoken omdat Stefan de Walle, hoofdrolspeler in De Marathon, een meer dan uitmuntend acteur is.”

“Maar wat de film écht boven een aangenaam genrestuk uittilt, is Stefan de Walle, die van zijn simpele en warme personage een klassieker maakt die vanaf nu als de standaard voor de gewone, deugende man mag gaan gelden.”

Laus Steenbeeke

Laus Steenbeeke

LAUS STEENBEEKE

Laus Steenbeeke studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool in 1983 en begon zijn loopbaan bij Het Zuidelijk Toneel Globe van Gerardjan Rijnders.
Hij speelde rollen bij alle grote gezelschappen in die beginjaren: Theater, RoTheater, Fact, NNT, Het Zuidelijk Toneel en hij werkt al sinds 1988 als acteur mee aan het jeugdprogramma Het
Klokhuis en dat programma loopt nog steeds.
Hij speelde een hoofdrol in de speelfilm “Belle van Zuylen” van Digna Sinke. Hij speelde “Hennie” in de Flodder tv-series en film. Deze familie is sinds 1994 constant op tv geweest wegens aanhoudend succes!
Als ‘Huipie’ was en is Laus te zien in de vijf tv-series rond de vrienden van café ”t Schaep met de 5 Pooten”. De Schaep-series worden regelmatig door de KRO herhaald.
Als Simon Carmiggelt in tv-programma: KOEFNOEN.
Dit seizoen is hij weer te zien in de “welkom in-series” voor de jeugd , geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen en geproduceerd door de NTR.
Na “Welkom in de Gouden Eeuw”, “Welkom bij de Romeinen”, Welkom in de IJzeren Eeuw” en “Welkom in de Zestiger Jaren”, en na eentje voor volwassenen over religie; “Oh mijn hemel”, kwam “Welkom in de Tachtigjarige Oorlog”, “Welkom in de 20-30-er jaren” , “Welkom in de Middeleeuwen”, en de laatste is al weer afgerond: “Welkom in de Oertijd”.
Onlangs was hij weer te zien in een hoofdrol; als kroeghouder Geert in “De Groote Markt 30”, een herhaling van de 60-delige regio-comedy-serie van RTV-oost, met o.a. Ilse Warringa onder regie van Jan Albert de Weerd en Hans Scheepmaker.

Naast de tv-programma’s speelt Laus in vele theatervoorstellingen en musicals. Samen met zijn zus Jonne Steenbeeke speelt hij, als ware traditie rond kerst de klassieker “Dinner for one”, in een Twentse bewerking van Laurens ten Den geheten “Diner veur Eene” in De Kleine Willem te Enschede..
Seizoen 2016/2017 was hij te zien in de succesvolle PIT-Productie: “Into the Woods” als De Verteller en Mysterieuze Man.
Seizoen 2017/2018 speelde hij in de theaterhit: Woef Side Story van Pieter Kramer bij Theater Rotterdam, waarvoor hij zijn tweede Musical Award in ontvangst mocht nemen op het Musical Awards Gala
Voor zijn rol van Zazu in The Lion King won Laus al eerder een Musical Award in 2004.
In de zomer van 2018 speelde Laus een hoofdrol in het muziektheaterspektakel “STORK”, een locatievoorstelling in Hengelo over de Stork-geschiedenis, geregisseerd door Jasper Verheugd.
In de zomer van 2019 en 2022 speelde hij in het mega-succes “Hanna van Hendrik” met Johanna ter Steege. Een prachtige voorstelling van Liesbeth Colthof.
Na Hanna van Hendrik was Laus te zien als stadsarchivaris Bertus Hondebrink in de Twentse stadsmusical ‘Van katoen tot Water’. Deze voorstelling was gebaseerd op 600 jaar stadsrechten voor Almelo, de regie was in handen van Anne de Blok.

Roosmarijn Luyten

Roosmarijn Luyten

Roosmarijn Luyten

Roosmarijn Luyten is actrice en zangeres. Ze is in 2001 afgestudeerd aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam.
In 2022 was Roosmarijn te zien als Rachel Hazes in de musical HIJ GELOOFT IN MIJ van Stage Entertainment, bekroond met prachtige kritieken: “Roosmarijn Luyten is fantastisch als Rachel. Ze heeft een kristalheldere zangstem en in haar genuanceerde spel zet zij een afwisselend kwetsbare en sterke vrouw neer.” (De Volkskrant) “Roosmarijn Luyten speelt Rachel krachtig en doeltreffend” (NRC) “Luyten speelt en zingt prachtig als Rachel” (TROUW)

Hierna speelde ze in de muziektheatervoorstelling JUFFENBALLET, een co-productie van MaasTD en BonteHond. De pers schreef hierover o.a. : “Roosmarijn Luyten speelt en zingt de rol met verve.” (TROUW) “Luyten gooit er songs uit alsof ze in de finale van The Voice staat.” (Theaterkrant) “Briljant gespeeld én gezongen door Roosmarijn Luyten” (Musicalnieuws) “met haar spectaculair gezongen musicalnummer(…)steelt ze wel mooi de show” (PAROOL)

Roosmarijn was o.a. te zien in DE MARATHON-DE MUSICAL, op theaterfestival De Parade met de muziektheatervoorstelling LEUK van BonteHond, in de Twentse locatievoorstelling STORK, en de familiemusical DOLFJE WEERWOLFJE. Ze speelde de hoofdrol in het laatste jaar van de musical HIJ GELOOFT IN MIJ in 2014-15 en was hierin in 2012-2014 alternate voor alle vrouwenrollen.
Van 2008 tot 2013 speelde ze bij Maas Theater en Dans, en was ze te zien in MAANVIRUS, als Tinkelbel in de voorstelling PETER PAN WAS HIER, in de Beatles-voorstelling HELP en in de titelrol in KORTJAKJE. Verder heeft ze getourd met Orkest MaxTak, Theatergroep ZEP, Opus One en speelde ze in de musical FOXTROT.

Op tv speelt ze de rol van Marieke in de serie DERTIGERS en was ze te zien in series als oa JEUK, Soof-de serie, Moordvrouw, De Mannen van Dokter Anne, Voetbalvrouwen e.v.a. Ze speelde in de muzikale speelfilm De Zevende Hemel, de korte film Naakt en in de speelfilm Sonny Boy.

Hiernaast maakte Roosmarijn als zangeres deel uit van o.a. The B-Movie Orchestra, en is ze met regelmaat te zien en beluisteren in de Amsterdamse Club Dauphine.

Lucretia van der Vloot

Lucretia van der Vloot

Lucretia van der Vloot (Amsterdam, 21 september 1968)

Lucretia is een geboren en getogen Amsterdamse, maar haar roots liggen in Suriname. Ze studeerde aan de Academie voor Kleinkunst.
In de theaters was zij te zien in o.a. Klotewijven met Ellen Pieters, Tip Top, Bernstein Broadway Songbook, begeleid door het Metropole Orkest, Female Factory, She got game, High Heels in concert, Othello, Klaagliederen en De Marathon. Voor de theatervoorstelling Jenny Arean met Lucretia van der Vloot won ze samen met Jenny de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied ‘Halleluja amen’, geschreven door Jurrian van Dongen met muziek van Martin van Dijk.
Maar Lucretia maakte ook altijd haar eigen theaterprogramma’s, zoals Alles Wat telt, en Lucretia sings Gladys en speelde samen met Thijs Borsten in de door hen ontwikkelde voorstelling Kind van twee werelden. Recent speelde zij de rol van Miss Hannigan in de muscial ANNIE en in de locatievoorstelling Over de Grens.

Lucretia was te zien in vele films en televisieseries waaronder All Stars 2: Old Stars, De Boekverfilming, SEXtet, In Oranje, Baantjer, Grijpstra & De Gier, Weemoed, ZAPP Missie, Flexe Gasten, Flikken Maastricht en speelde ze een bijrol in de horror pilot ROT. De afgelopen maanden draaide Lucretia voor een internationale serie in België en Ierland en voor de film Net als in de film. Momenteel is ze te zien als Tante Rita in de film Het feest van Tante Rita.

Ze was deelnemer aan het programma The Big Escape en te zien als één van de juryleden van All Together Now.

Al bijna 15 jaar zingt zij samen met Michelle David en Rocq-E Harrel in de succesvolle groep Big Black and Beautiful.

 

Rabbi Jallo

Rabbi Jallo

Rabbi Jallo

In 2019 afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool ArtEZ. In 2019 was ik te zien bij Het Nationale Theater in de voorstelling ‘Het Duel’ en bij Theater Oostpool in de voorstellingen ‘Allemaal Mensen’ en ‘Umuntu’. In 2022 heb ik bij Toneelgroep Jan Vos ‘Fortuyn’ gespeeld en bij Oostpool was ik te zien op Oerol met de voorstelling ‘Komt Goed’.
Voordat ik naar de toneelschool ging, heb ik in 2015 twee vooropleidingtrajecten afgerond bij de Utrechtse Centrum voor de Kunsten en een parttime traject bij DOX.

In 2021 ws ik als hoofdrol te zien in de korte film ‘Zayn’. In 2023 ben ik onder andere te zien in Flikken Maastricht en de nieuwe Netflixserie Ferry.

In het najaar van 2023 speel ik  een jeugdvoorstelling ‘Super Tramp’ bij Sonnevanck in samenwerking met Theater Oostpool.

Wietse stuiver

Wietse Stuiver

Wietse Stuiver (Rijssen, 12 maart 2000)

Wietse Stuiver studeert in 2023 af als acteur en theatermaker aan de HKU acteursopleiding in Utrecht. Hij is een geboren en getogen tukker. Hij is geboren in Rijssen op 12 maart 2000.

Toen Wietse acht jaar oud was begon hij theaterlessen te volgen in het Parkgebouw in Rijssen. Al op vroege leeftijd wist hij dat hij acteur wilde worden. In 2016 deed Wietse mee aan de coming-of-age productie ‘De Winkelkoning’ bij Theater Sonnevanck in Enschede. Daarna volgde hij nog twee jaar lessen bij de Theatermakerij Enschede en speelde daarnaast in meerdere projecten in onder andere Enschede en Hengelo.

Na het afronden van zijn VWO is Wietse in 2018 gaan studeren aan de toneelschool in Utrecht. In 2022 was hij te zien in ‘Scheur in de Tijd’ bij Het Filiaal Theatermakers en zijn eigen werk ‘Spaceman’. Na vier jaar in Utrecht keert Wietse terug met een voorliefde voor de Twentse cultuur, taal en mensen om te spelen in De Vergeten Twentse Lente.

In 2023 is Wietse naast in De Vergeten Twentse Lente ook nog te zien in ‘De Kleurenreiziger (6+)’ in het Vestzaktheater in Enschede.

 

Roleyen Tielman

Roleyen Tielman

Roleyen Tielman

Roleyen is geboren in Lelystad. als kind verhuisde zij met haar gezin naar Zwolle. Roleyen is eenentwintig jaar oud. Haar favoriete film is The Maze Runner. Ze studeert in Almelo op de podiumacademie uitstroom acteur. Voordat ze aan haar huidige opleiding aan de Podiumacademie begon, heeft ze de opleiding kok afgerond. Tijdens haar eerste leerjaar aan de Podiumacademie heeft ze in meerdere school producties gespeeld in ‘’over zoenen enz…’’ en de showcase genoemd ‘’verdwenen’’. Momenteel zit roleyen in haar tweede leerjaar en is ze bezig met film acteren en andere kleine projecten.

Giulia Radulescu

Giulia Radulescu

Giulia Radulescu (Hengelo, 11 augustus 1998)

Giulia Radulescu is geboren op 11 augustus 1998 en komt uit Hengelo Overijssel. Giulia begon al op jonge leeftijd theater/musicallessen te volgen. Na het zien van de musical Tarzan wist ze dat zij ook op het podium wilde staan. Ze is in 2018 afgestudeerd aan de MBO opleiding Ondernemend Artiest Acteur (nu Podiumacademie) aan het ROC van Twente te Almelo. Waar ze haar afstudeervoorstelling Propganda (geschreven door Andre Gijssel) opvoerde over het leven van Magda Goebbels. Tijdens haar studie heeft ze stage gelopen bij o.a. Cootje Theater, Mystiek theater en Theaterschool Luna.

Met Theaterschool Luna heeft zij in 2018 opgetreden in Disneyland Parijs via Disney Performing Arts On Stage. Haar meest recente productie was in augustus 2022 rockmusical De Freule geregisseerd door Jasper Verheugd. Hier heeft zij de rollen van Judith van Dorth 14 jaar, Wemeltje en Aagje vertolkt. Op 23 september 2022 is Giulia verschenen in het programma Historisch Bewijs op npo2 wat in teken stond van De Freule van Dorth en er beelden werden vertoont van de musical.
Door de jaren heen heeft Giulia les gehad in zang, dans en acteren van o.a. Hani Andary, Marnix Lenselink, Esmee Mardjan, Juliette Maarseveen en Jessica Zeylmaker.
Ze voelt een onwijze connectie met de historie van het verhaal en Twente en kan niet wachten om dit in haar eigen regio op te voeren.